5 razlogov, zakaj mamice uporabljamo moč stopal

Na stopalih se nahajajo refleksne cone in točke za naše celo telo. O tem govori refleksoterapija. Zato pravim, da so naša stopala čudežna.

Jaz pa ti pokažem, kako za otroka uporabljati moč stopal na preprostejši način. Tako, da se moč stopal lahko nauči čisto vsaka mamica.

In tukaj je 5 razlogov, zakaj uporabljati moč stopal na otrokovih stopalcih:

1. Ker s posebnimi prijemi na stopalih poskrbimo za domačo sprostitev in umirjanje od vsakdanjega vrveža. Otrok se hitreje umiri. In zvečer tudi lažje zaspi.


2. Ker preko moči stopal lahko nudimo pomoč, umirjanje in podporo pri spopadanju z raznimi čustvenimi reakcijami (razdražljivost, jezljivost, nemirnost).


3. Ker refleksne cone na stopalih lahko uporabljamo za vsakodnevno pomoč pri kašlju/prehladu in težavah s prebavo (zaprtost, težave z odvajanjem). Moč stopal postane del ‘domače lekarne’, ki jo uporabimo kadarkoli in kjerkoli.

 
 

4. Ker preko stopal umirjamo tudi prenakopičene misli. 'Praznimo' glavo. Kar pride še kako prav šolskim glavicam, ki so tolikokrat probremenjene z vsemi vsakdanjimi rečmi.


5. Ker je masiranje stopalc čudovita reč za negovanje odnosa z otrokom: krepitev zaupanja, varnosti, bližine, povezovanja. Ustvarjanje skupnih trenutkov, ki ob stopalcih postanejo nekaj posebnega - postanejo balzam za otrokovo telo in srce.

Moč stopal je čudovita pomoč. Otroci jo obožujejo. Poskusi čisto preprosto premasirati stopalca svojega otroka in videla boš. :)

Če si želiš odkriti več o moči stopal, pa se pridruži naši spletni delavnici ČUDEŽNA MOČ STOPAL >> TUKAJ.

Veselim se te. :)

Dana

Previous
Previous

Mamice so povedale …

Next
Next

Moč stopal, ki umirja in razlog zakaj