Kako sem začela.

Nekaj dni nazaj, ko sem se pripravljala na prihod ene izmed mojih strank, mi je pogled zašel na potrdilo, ki visi na steni v mojem salončku, o kvalifikaciji za refleksoterapevtko.

V tistem trenutku me prešine spomin, ko sem se prvič pobližje srečala z refleksoterapijo. Takrat sem bila zaposlena kot medicinska sestra na Nevrološki kliniki, kjer so bili pacienti s parkinsonovo boleznijo, demenco, ... ipd.

Večinoma sem delala čez teden. In tako sem imela krasno priložnost, da se ob vikendih udeležim tečaja refleksoterapije. Par vikendov, s pričetkom v petek popoldne.

Spomnila sem se, kako sem si po končanih petkovih dopoldanskih izmenah umivala stopala v eni izmed bolnišničnih kopalnic, predno sem odšla. Da bom na tečaj prišla s čimbolj svežimi stopali. :) Nasmejem se spominu in na hitro preračunam, da letošnjo pomlad teče že šesto leto odkar odkrivam moč stopal.

Stopala so bila prva, ki so mi odprla vrata v svet refleksoterapije (kasneje me je očaral tudi obraz in obrazna refleksoterapija). In vedno večkrat se mi pri mojem delu potrjuje, da so naša stopala nekaj posebnega.

Cel kup točk in prijemov je, ki jih lahko uporabimo, da se sprostimo, tako telesno kot čustveno - saj veš, vse je tako tesno povezano.

Predvsem zadnje leto pa, odkar mi moj otrok dovoli masirati mu stopalca (na začetku mi tega ni dovolil), me vedno bolj vleče v to smer, da pokažem tudi drugim mamicam, kako lahko same uporabijo moč stopalc za svojega otroka.

unnamed (1).jpg

Prijemi, ki jih sama uporabljam na stopalcih mojega otroka so preprosti in uporabni. Koristni zanj in poleg tega se ima(va) ob tem še lepo.

In sijajno se mi zdi, ko mi moj otrok zdaj že sam reče, če mu zmasiram stopalca. Včasih me celo 'porihta' kako moram masirati njegova stopalca in mi daje svoja navodila. :) Vedno me ob tem nasmeji.

Refleksoterapijo uporabim za moje stranke, ki pridejo k meni na tretma.

Preproste prijeme na stopalih, ki pomagajo umirjati, sproščati in uravnovešati, pa lahko pokažem vsaki mamici, ki si to želi za svojega otroka.

Tukaj najdeš video, kjer ti pokažem prijem na stopalih, ki ga lahko za svojega otroka uporabiš že danes. Prijem deluje zelo pomirjujoče >>> KLIKNI TUKAJ.

Previous
Previous

Tvoja moč se skriva v tvojih rokah.