Naša čudežna stopala

Si kdaj pomislila na to, da so naša stopala nekaj zelo, zelo posebnega? Ali pa nanje pomisliš le takrat, ko je potrebno urediti nohte na nogah? Da bi naša stopala bila posebna? Ja, stopala so z vidika refleksoterapije nekaj izjemnega.

Na stopalih se namreč nahajajo refleksne cone in točke, ki so povezane z našim celim telesom. Ne pravimo zaman, da je masaža stopal balzam za telo in dušo. Preko stopala lahko blagodejno vplivamo na celo telo. In duha - naš čustveni svet. Saj veš, da sta naše telo in naš čustveni svet neločljivo povezana.

Ampak kako vse skupaj deluje?

Ko izvajamo prijeme ali masažo na stopalu, se ob tem dotikamo refleksnih točk na stopalu. S tem ustvarjamo dražljaj. Ta dražljaj se iz mesta refleksne cone na stopalu, preko živčnih in energijskih poti, prenese na del telesa, ki je povezan s pripadajočo refleksno točko. To povezavo so tudi že znanstveno dokazali. (Več o teh raziskavah ti povem v mojem e-tečaju Čudežna moč stopal. Ali pa mogoče kdaj tudi na to temo napišem kakšen zapis, nevem.) Vsak naš notranji organ in drugi deli telesa imajo torej na stopalu svojo refleksno točko ali cono. in zato lahko preko refleksnih točk in con na stopalu sprožimo umiritev, sprostitev celega telesa in tako krepimo dobro počutje. Naša čudežna stopala, mar ne?  

In zato je to eden izmed načinov, kako lahko sami doprinašamo k sprostitvi in umirjanju. Otroka. In seveda tudi sebe. Preko prijemov refleksnih točk na stopalu.

istockphoto-663951986-612x612.jpg

Na dosegu roke imamo, da si pomagamo sami.

Če se težko sprostiš in umiriš, ti ali tvoj otrok, vama prijemi/masaža na stopalu lahko resnično pomagajo pri tem.

Že samo preprosta, intuitivna samomasaža, čisto po svoje, je odlična za to.

Za še večji doprinos, pa ti lahko v mojem e-tečaju pokažem preproste, a premišljene prijemi na stopalu, ki ti bodo v pomoč, da svojemu otroku podariš sprostitev in umiritev od izzivov, ki jih doživlja vsak dan, ter med vama ustvarjaš bližino in povezovanje.

Takole pravi ena izmed mamic, ki je z menoj že odkrila moč stopalc: "Čudovito je, da lahko svojima otrokoma pomagam zmanjševati stres ter jima tako pomagam do boljšega počutja."

Moč stopalc lahko za svojega otroka (ali zase) uporabiš tudi ti.

Previous
Previous

Čudežno darilo za vsakogar.

Next
Next

Tvoja moč se skriva v tvojih rokah.