Moč stopal - balzam pri kašlju

Večkrat sem že napisala, da se na naših stopalih nahajajo refleksne cone in točke za vse vitalne organe našega telesa.

O tem kako uporabljati vse to znanje, skrito v stopalih, govori refleksoterapija. Jaz pa ti uporabo moči stopal lahko pokažem na preprostejši način (od refleksoterapije, ki je precej kompleksna stvar). Pokažem ti, kako preko zelo preprostega dotika in masaže na stopalih pomagati otroku.

Za svojega otroka uporabljam moč stopal na veliko bolj enostaven način, kot je refleksoterapija. Ko uporabljam moč stopal pri otroku, zanj ne delam cele refleksoterapije. Niti se cele refleksoterapije ne dela vsak dan, niti ne bi zdržal toliko časa na miru, da bi mu to lahko naredila. Kar uporabljam zanj, so posamezni in enostavni prijemi na stopalih.

Tako, na primer, uporabim moč stopal kadar otrok kašlja. Danes ti povem o prijemu na stopalih, ki ga uporabim, da kašelj blažim. In res mu pomaga.

Če se tudi tvoj otrok znajde kdaj v taki situaciji tudi ti lahko uporabiš to moč stopal. Kar lahko narediš je, da zmasiraš stopalno blazinico - ki je refleksna cona za pljuča. Na slikici spodaj lahko vidiš, kje se refleksna cona pljuč nahaja (črno obarvano):

 
 

Kar lahko še narediš je, da refleksno cono pljučk ob masiranju namažeš z (zdravilnim) mazilom. Če doma že uporabljaš razna mazila, jih tako lahko uporabiš tudi na stopalih. Tako pri masiranju refleksne cone pljuč lahko uporabiš razne bronhialne kremice, naravna mazila, ki blažijo kašelj, eterična olja (če poznaš varno uporabo). Sama pa največkrat uporabim smrekovo mazilo.

Ko otrok kašlja, mazilo namaži na stopalno blazinico in premasiraj (lahko premasiraš čisto po svoje). Tako boš lahko otroku še bolj pomagala ublažiti kašelj.

Tudi to je moč stopal, ki jo lahko uporabiš.

Če pa si želiš izvedeti, kako izgleda masiranje refleksne cone pljuč na stopalu, sem pripravila kratko brezplačno mini delavnico na to temo - kako zmasirati refleksno cono pljučk. Delavnica je potekala novembra 2022. Če si želiš ogledati to kratko delavnico, MI PIŠI in ti pošljem posnetek.

Naj bo moč stopal v pomoč.

Še več o moči stopal se lahko naučiš v moji spletni delavnici ČUDEŽNA MOČ STOPAL. Več o delavnici si lahko pogledaš TUKAJ.

Previous
Previous

Moč stopal, ki umirja in razlog zakaj

Next
Next

Čudežno darilo za vsakogar.